niedziela, 19 kwietnia 2015

Kasza jaglana z jabłkiem i serkiem wiejskim

Szybkie śniadanie przed intensywnym dniem. 





W prawdzie nie wygląda rewelacyjnie, ale zdecydowanie jest godna polecenia.

Składniki:
3 łyżki kaszy jaglanej
1 łyżka siemienia lnianego
1 łyżka miodu
1 jabłko
2 łyżki serka wiejskiego
niewielki chlust mleka
szczypta cynamonu

Kaszę jaglaną płuczemy, gotujemy wg zaleceń producenta na wodzie. Dodajemy siemię lniane i trochę mleka. Kroimy jabłko i dodajemy 3/4 do gotującej się kaszy. Kiedy kasza jest gotowa, słodzimy miodem i mieszamy. Przekładamy do ulubionej miseczki, dodajemy serek wiejski i resztę jabłka. Jabłko opruszamy cynamonem. 

Have fun!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz